catalàcastellano
Autoeditores y otros
Les milícies antifascistes de Catalunya240 pàgines
Voluntaris per la llibertatISBN: 978-84-9766-640-4
Gonzalo Berger20,00 €
Autoeditores y otros
todostuslibros.com
comprar

El fracàs del cop d'estat de juliol de 1936 a Catalunya va desencadenar un procés revolucionari que va sotragar la legalitat autonòmica i republicana. El Comitè Central de Milícies Antifeixistes −el nou poder sorgit de les barricades− va haver de respondre a les necessitats de la rereguarda i a l'amenaça militar a les seves fronteres. I aquest difícil binomi revolució-guerra es va concretar en les columnes de voluntàries i voluntaris creades durant les primeres setmanes d'enfrontament.

Lluny dels relats interessats, Gonzalo Berger s'aproxima amb rigor a aquest Exèrcit de Catalunya i ens en fa conèixer l'organització, la composició ideològica, el finançament, el paper dels militars, el protagonisme femení, el número d'efectius i la qualitat de les tropes implicades. A través de fonts primàries inèdites, ens descriu l'evolució dels tres principals fronts de batalla −Mallorca, Madrid i l'Aragó−, l'ambient polític a la rereguarda i la relació entre els governs català i espanyol.

La historia indígena de Estados Unidos - Roxanne Dunbar-OrtizRosa Luxemburgo - Ana MuiñaCartas de la prisión - Rosa LuxemburgoUno entre tantos - Lluís Martí Bielsa«Moros vestidos como moros» - Javier Irigoyen GarcíaFue solo un comienzo - AA. VV.