teixir-comunitats-9788418580833

Teixir comunitats, invitació per pensar la vida en comú, recull l’experiència de la cooperativa Fil a l’agulla en l’acompanyament a comunitats diverses. S’adreça a les persones que viuen en comunitats intencionals, com cooperatives d’habitatge o altres models, i també a qualsevol persona o grup interessat en promoure la seva essència comunitària.

Escrit de manera col·lectiva per les persones que formen part de la cooperativa i amb algunes col·laboracions externes, Teixir Comunitats és un llibre que aborda l’ampli ventall de temes que ens aniria bé considerar a l’hora d’iniciar una aventura comunitària: la visió o el somni que impulsa la comunitat, els conflictes, l’estrès derivat de la convivència, les discriminacions com el masclisme i el racisme, junt amb altres dinàmiques de poder, l’organització interna i un llarg etcètera.

Tots aquests temes compten amb nombroses propostes pràctiques, exercicis i “pistes”, fruit de la trajectòria de Fil a l’agulla en l’acompanyament a comunitats de vida. Tampoc perd de vista el fet comunitari fora de les comunitats intencionals, és a dir, la profunda necessitat que la nostra societat té de desenvolupar la consciència d’interconnexió – la consciència de ser ja comunitat – en tots els àmbits de la nostra vida. En aquest sentit, el llibre constitueix una invitació adreçada a qualsevol persona interessada en l’ecofeminisme i les maneres de fer més habitable el moment de crisi ecosocial que travessem.

Fil a l’agulla neix l’any 2009 com a cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre, i orientada a la formació i l’acompanyament en l’àmbit organitzatiu, empresarial, educatiu, polític i activista. A través de la facilitació promovem processos de presa de consciència i formatius que possibiliten nous comportaments i cultures inclusives, eficients, generadores de benestar i valor social. Entre totes les persones que formem part d’aquest projecte, compartim el somni i el compromís d’esdevenir un agent clau en el procés de transició que el món necessita fer cap al bé comú.

Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Kobane Calling (en català) - Zerocalcare
Anuari Mèdia.cat 2023-2024 - VVAA
De les col·lectivitzacions a l’ecosistema cooperatiu - Jordi Pascual Mollá
Objectiu Venus - VVAA
L’expropiació de la ciutat popular - Marc Dalmau
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!