jo-no-soc-mikel-laboa-9788418580901

Mikel Laboa, el cantant basc més admirat i estimat, és el reflex d’una època, d’una geografia i d’una societat. Són innegables el seu instint per apropiar-se de la tradició, el seu coratge transgressor i la seva capacitat per convertir en una catarsi el dolor de la comunitat, a través de la seva veu.

Però com enfrontar-se al repte de dibuixar la vida d'un xaman? És impossible explicar d'una manera rigorosa allò que habia estat juganer i transgressor. Fugint dels models de les biografies habituals, en aquesta novel·la gràfica, els autors prenen com a companys de viatge, l'esperit, l'ànim i l'humor de les cançons de Laboa, convidant-nos a fer una capbussada allà on el corrent dolç del rierol de la realitat es barreja amb les aigües marines de la imaginació.

Jo no soc Mikel Laboa és un còmic sobre la vida i obra del cantautor basc escrit per Harkaitz Cano i Unai Iturriaga i il·lustrat per Joseba Larratxe (Josevisky). Publicat originàriament en èuscar i castellà i publicat per Elkar, aquesta n’és una molt bona traducció de Jon Elordi.

Harkaitz Cano (Lasarte-Oria, 1975) és escriptor, poeta i guionista. Ha estat guardonat tres vegades amb el Premi Euskadi de Literatura i tres més amb el de la Crítica. La seva obra ha estat traduïda a una dotzena de llengües. Així mateix, ha traduït al basc a autors com Sylvia Plath, Anne Sexton, Hanif Kureishi, Raymond Carver o Allen Ginsberg. És autor, dins d'una obra extensa, juntament amb Fermin Muguruza, Isa Campo i la il·lustradora Susanna Martín d’Ainhoa Black is Beltza II, amb l'il·lustrador Adur Larrea d'El dia de les oques. Seguint les passes de Santi Brouard, i amb Unai Iturriaga i Joseba Larratxe (Josevisky) Jo no soc Mikel Laboa.

Unai Iturriaga (Durango, 1974). Bertsolari i escriptor. Estudià belles arts a la Universitat d’Euskal Herria, fet que ve a reforçar la proposta d’artista polifacètic: dibuixant, guionista, escriptor,… però allà on més es reconeix la seva creació és en el bertsolarisme. A part d’haver format part de manera destacada de l’Associació d’Amics del Bertsolarisme, ha estat finalista en diverses ocasions als campionats més rellevants. Amb Harkaitz Cano i Joseba Larratxe (Josevisky) ha publicat el còmic Jo no soc Mikel Laboa.

Joseba Larratxe, Josevisky, (Irun, 1985) Arquitecte i dibuixant. Va començar la carrera professional dibuixant tires còmiques per a revistes, alhora que estudiava la carrera d’Arquitectura. Ha publicat tant àlbums com novel·les gràfiques. També realitza il·lustracions per a premsa i alguns segells de literatura juvenil, i ha esdevingut un dels millors dibuixants d’Euskal Herria. Amb Harkaitz Cano i Unai Iturriaga ha publicat el còmic Jo no soc Mikel Laboa.

Secondina - Jordi Martí Font
Kobane Calling (en català) - Zerocalcare
DONES DE LA MUNTANYA (rústica) - Federica Ravera | Martina Manyà
DONES DE LA MUNTANYA - Federica Ravera | Martina Manyà
EL PROCÉS DE BURGOS - Mikel Antza | Adur Larrea
TOT ERA MASSA FRÀGIL - Ruben Suriñach
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!