l-anarquisme-contra-la-dictadura-franquista-9788412564556

L’anarquisme contra la dictadura franquista és un assaig històric que treu a la llum la lluita dels llibertaris contra la dictadura franquista. Se centra en la història de la CNT i del moviment llibertari tant a l’exili com a l’interior de la Península, però va més enllà en incorporar en la mateixa història els guerrillers, els grups autònoms, els moviments obrers emergents i els moviments culturals.

L’assaig arranca amb la derrota militar, política, social i cultural de la República i avança pels anys de l’exili amb totes les tragèdies humanes viscudes als camps de concentració (França i Nord d’Àfrica), els camps d’extermini nazi, els vaixells rumb a Amèrica, la Guerra Mundial, la Resistència, la reorganització del moviment llibertari, les escissions, la col·laboració amb el Govern Republicà a l’exili...

En resum, parla de la lluita sense repòs dels llibertaris, amb més o menys daltabaixos, contra la dictadura fins a la mort de Franco.

Ferran Aisa és historiador, poeta i periodista cultural. Premi Ciutat de Barcelona d’Història 2000. És autor d’entre altres de Una història de Barcelona. Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999, La cultura anarquista a Catalunya, Les Avantguardes. Surrealisme i Revolució, Barcelona balla, Utopia, del somni igualitari al pensament únic, El Liceu Escolar de Lleida, Montjuïc, la muntanya del poble, CNT, la força obrera de Catalunya, El foc de Prometeu i La Vaga de la Canadenca. I ha publicat amb col·laboració de Mei Vidal, els llibres: Camins utòpics, Barcelona, 1868- 1888, El Raval, un espai al marge, Joan Salvat-Papasseit, l’home entusiasta, Joan Salvat-Papasseit, 1894-1924, Joan Salvat-Papasseit, l’incendiari de mots. Entre els seus reculls poètics hi destaquen Terra de Pas i Sense bandera.

El foc de Prometeu - Ferran Aisa
Felip Cortiella - Ferran Aisa Pàmpols
La huelga de la Canadiense - Ferran Aisa
ECN 1. Radio CNT-FAI Barcelona - Ferran Aisa
La vaga de la canadenca - Ferran Aisa
La CNT - Ferran Aisa
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!