la-dona-que-s-assembla-a-greta-garbo-9788419719461

Christine, una bella jove implicada en el xantatge a un alt funcionari del govern d'un país estranger, s’ha esvaït en l'aire. Se la va veure per última vegada vestida com Greta Garbo per escapolir-se del que feia atraient l'atenció cap a la seva figura. Aquesta és una història d'intromissions policials i intimidacions dels serveis secrets, amb una tensió que sembla més pròpia de la Guerra Freda que no pas de plàcids països escandinaus dirigits per la socialdemocràcia. Atmosferes que, pàgina rere pàgina, pretenen recordar-nos que Suècia va ser, tanmateix, el país del misteriós assassinat sense resoldre del primer ministre socialista Olof Palme.

Maj Sjöwall, juntament amb el seu company de vida i d'escriptura Per Wahlöö, va ser la creadora als anys seixanta de la novel·la negra escandinava que combinava la convulsa dinàmica de la investigació policial amb una dura crítica de les «societats del benestar», completada amb cisellats retrats psicològics. Aquesta literatura va trobar més tard el seu intèrpret més cèlebre a Henning Mankell (que sempre va reconèixer el deute amb els seus predecessors).

En aquesta novel·la escrita, després de la mort de Per Wahlöö, amb l'holandès Tomas Ross, l'autora ha continuat l'empremta estilística i temàtica anterior. Sjöwall qui va ser Premi Carvalho (2013) arriba per primer cop en llengua catalana.

Maj Sjöwall (1935 - 2020) va ser una escriptora, reportera i traductora sueca. Al costat de la seva parella, Per Wahlöö (1926-1975), va escriure conjuntament les deu novel·les del detectiu Martin Beck, una sèrie que va influir notablement en tota la literatura de crim i misteri que es va produir després al país escandinau. Sjöwall va ser una marxista convençuda i les seves novel·les retrataven trames policíaques però sobretot a les contradiccions de la societat sueca. La parella va produir una novel·la a l'any durant una dècada —del 1965 al 1975—, fins a la mort de Per Wahlöö el 1975. El 1971 se'ls va concedir el Premi Edgar Allan Poe de novel·la negra. Les obres del duet Maj Sjöwall i Per Wahlöö han venut més de 10 milions d'exemplars a tot el món. El 2013 va rebre a Barcelona, el VIII Premi Pepe Carvalho de novel·la negra. 

Tomas Ross (nascut el 1944) és un pseudònim de W.P. Hogendoorn. Va estudiar Història, es va formar com a periodista i va treballar com a reporter per a diversos diaris i cadenes de televisió. El 1980 va publicar la seva primera novel·la, De honden van het verraad, un thriller polític sobre la lluita dels mollucans per la independència i l’herència del passat colonial dels Països Baixos. Ross fa thrillers basats en una investigació exhaustiva. Des del seu debut, Ross ha publicat decenes de novel·les fins avui dia. Tres de les seves novel·les han estat guardonades amb el Golden Noose, el premi de novel·la negra holandès. També ha publicat innombrables articles i diversos llibres de no-ficció sobre el servei de seguretat interior holandès, el món empresarial i la política holandesa, a més d'escriure guions per a telenovel·les amb diversos premis.

Ovni 78 - Wu Ming
L’art de l'excés - Maiol De Gràcia
Batum - Mikhail Bulgákov
Emma Goldman - Vivian Gornick
Les guerrilleres - Monique Wittig
Trainspotting - Irvine Welsh
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!