japo-roig-9788419719492

Revoltes universitàries, guerrilles a les muntanyes, ocupacions de fàbriques, disturbis als carrers contra la Guerra de Vietnam i oposició ferma a l'energia nuclear van desafiar l'aliança militar entre Tòquio i Washington i van qüestionar l'elit política i econòmica del Japó. En aquest llibre, el primer que es publica en català sobre la història moderna d’aquest país llunyà, però tan important per entendre el món actual, Ferran de Vargas ens transporta a la postguerra japonesa i els anys d'or dels seixanta, quan la Nova Esquerra nipona va emergir amb tota la seva força.

El Japó sol ser vist a l'imaginari occidental com una entitat essencialment conservadora i tendent a l'harmonia social. Tot i això, després de la seva derrota a la Segona Guerra Mundial, la història d'aquest país s'ha vist profundament marcada per episodis de dissidència política en què han jugat un paper clau els moviments revolucionaris.

Descobreix una part oculta de la història del Japó. Endinsa't en més de dues dècades d'intensa activitat política que va sacsejar els fonaments del país del sol naixent i va impactar el món. Amb una narrativa absorbent, el llibre ens guia a través de sis apassionants capítols que revelen l'evolució dels moviments revolucionaris i les seves divisions, tot destacant les principals figures que els van liderar. Japó roig captiva el lector, portant-lo al cor mateix de les lluites d'aquesta força transformadora. Però l'impacte de la Nova Esquerra japonesa no va conèixer fronteres.

El llibre ens narra la sorprenent internacionalització de la lluita armada, quan un grup de militants va decidir portar la seva causa més enllà dels límits de l’arxipèlag nipó. El seu compromís els va portar a iniciar la lluita armada a diversos racons del món, sacsejant el panorama internacional.

Ferran de Vargas és politòleg i doctor en Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona, institució on ha impartit classes d’Art i Cultura Popular en el Grau d’Estudis d’Àsia Oriental. Especialitzat en la història política, el pensament i els moviments artístics del Japó modern, actualment du a terme la seva recerca en el grup ALTER de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha dut a terme estades de recerca a la Universitat de Kobe (Japó), la Universitat d’Edimburg (Regne Unit) i l’Institut de Llengua Japonesa de la Japan Foundation (Japó). És autor de nombrosos articles en revistes acadèmiques com ara positions: asia critique, Japan Forum, Estudios de Asia y África, The Sixties, Arts i Film-Philosophy.

Pròleg de Josep Lluís Alay

Izquierda y revolución - Ferran de Vargas
Que pagui Pujol! - Joni D.
Un segle costa amunt - Ramon Usall
Els ultres de la Peña Ibérica - José Fernando Mota Muñoz
Lenin - Maksim Gorki
El 19 de juliol de 1936 - Abel Paz
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!