man-la-modu-/-soc-el-modu-9791091509015

Ideat, elaborat i redactat per un wòlof natiu, té com objectiu principal facilitar l’aprenentatge del català als parlants de wòlof, primer idioma de Senegal, tot i que també es parla a Gambià i Mauritània. El personatge principal del llibre és el Modu, un jove senegalès que va venir a viure a Barcelona amb el seu germà gran, l’Omar. L’Omar està casat amb una catalana, la Núria, i tenen dos fills: una nena, la Hadi, i un nen, en Pau.

Aquest llibre és el resultat d’un treball i d’un esforç, però sobretot d’una aposta a llarg termini. Conèixer el català significa la voluntat d’integració i de formar part de la societat catalana. Significa també voler participar en l’objectiu d’aconseguir que el català sigui una llengua per a la cohesió social, un punt de trobada, una porta d’entrada a la ciutadania, perquè un dels elements més importants per formar part d’una societat és el coneixement de la seva llengua.

El llibre té deu temes, cadascú d’ells introduït per un diàleg d’entrada que descriu en les dues llengües les diferents activitats del Modu a Catalunya. A més, a cada tema hi ha quatre apartats amb quatre diàlegs petits i unes pàgines de vocabulari i conjugació, tot això del wòlof al català.

 Mactar Thiam Fall, senegalès nascut al 1969, ha exercit la docència al seu país durant més de quinze anys. Des de que es va instal.lar a Barcelona, desprès d’haver viscut a Alemanya, França i Itàlia, s’ha dedicat a l’ensenyament del wòlof, idioma majoritari al seu país, i també ha desenvolupat tasques de me¬diació i suport social amb el col.lectiu de joves immigrats africans a Catalunya.

A més d’aquesta obra, actualment està treballant en altres títols clau per a l’ensenyament del wòlof, com els diccionaris Castellà-wòlof/wòlof-castellà i Català-wòlof/wòlof-català. Fall també és director i productor de la sèrie documental Bítim Réew (Fora del país) sobre l’experiència migratòria senegalesa a França i Espanya.

El record m’alleuja - Nana Asma'u
APRENDER DE ÁFRICA - Bilal Dídac P. Lagarriga
TINTA DE SAVIESA - Souleymane Bachir Diagne
Palestina como metáfora - Mahmud Darwish
África: la política de sufrir y reir - Patrick Chabal
África y la producción intelectual no eurófona - Ousmane Kane
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!