travessa-del-manglar-9788419515001

A partir d’un fet anecdòtic, Maryse Condé construeix un retrat magistral dels conflictes, les contradiccions i les tensions de la societat de Guadalupe.

En un poble al cor del bosc de l’illa antillana de Guadalupe, el veïnat vetlla un mort, un home arribat fa un temps i del qual ningú en sap gran cosa. És cubà? És un desertor? Perquè ha vingut a Guadalupe? Quins dimonis el persegueixen? Les respostes són confuses, però la veritable identitat d’aquest home importa poc.

A través de la imatge que els vilatans guarden d’ell, i dels canvis que ha provocat en les seves vides, Maryse Condé desplega una història que va molt més enllà del retrat de la petita comunitat de Rivière au Sel. El que pren forma a Travessa del manglar és el conjunt d’una societat i d’una identitat antillanes, amb els seus confl ictes, les seves contradiccions i les seves tensions.

Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, Guadalupe, 1937) Escriptora i reconeguda feminista i activista, el 2018 va ser guardonada amb el Premi Nobel alternatiu. La seva obra explora de manera crítica l’herència africana, la negritud i la diàspora de les societats americanes, sobretot les del Carib, així com les relacions de gènere en el seu si. És coneguda sobretot per les novel·les Heremakhonon (1976), Ségou (1985), Jo, Tituba, la bruixa negra de Salem (1987, publicada en català per Tigre de Paper Edicions, 2021) i La migration des coeurs (1995). Condé ha estat guardonada amb diversos premis d’abast caribeny i francòfon, i s’ha reconegut la seva trajectòria amb el Premi Nobel alternatiu, atorgat per la Nova Acadèmia sueca, que va subratllar el caràcter «postcolonial» del conjunt de la seva obra.

LA MIGRACIÓ DELS CORS - Maryse Condé
JO, TITUBA, LA BRUIXA NEGRA DE SALEM - Maryse Condé
Célanire Cuellocortado - Maryse Condé
La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!