sensellarisme-9788419778826

El sensellarisme ha deixat de ser un tabú i darrerament els mitjans de comunicació en parlen sovint. En paral·lel, s’han multiplicat les iniciatives altruistes per pal·liar el problema. Tanmateix, el nombre de persones en situació de sense llar continua en augment.

En aquest context, amb la finalitat de fer front al sensellarisme més crònic i erradicar-lo, un equip acadèmic, juntament amb cinc entitats socials, va elaborar una proposta de text legal que el gener de 2022 va entrar com a proposició de llei al Parlament de Catalunya presentada per set grups parlamentaris. La futura llei pretén garantir un espai residencial digne a totes les persones que es troben sense sostre i sense llar, i cerca encaminar-les cap al dret a gaudir d’un habitatge digne. Nombroses mesures transitòries de suport a aquestes persones acompañen el text.

El llibre raona per què cal una llei per acabar amb el sensellarisme, explica el contingut de la proposició i allò que aportaría si s’aprovava. Una rastellera de testimonis, reflexions i apunts sobre el sensellarisme denuncien la cruesa de la vida al carrer, el tracte inhumà i indigne que comporta, i reclamen la necessitat d’escometre decididament aquest fenomen. Per reeixir-hi és imprescindible passar de l’assistencialisme al reconeixement de drets.

Antoni Milian i Massana (coord.), Esther Giménez-Salinas i Colomer Adela Cortina Orts, Jaume Castro, Javier Prieto González, Eduard Rafel Franquesa, Teresa Bermúdez Sánchez, Elisabet Pratdesaba Prat, Raquel Sancho Crous, Beatriz Fernàndez, Guillem Fernàndez, Sonia Lacalle Álvarez, Elena Sala, Salvador Busquets Vila, Salvador Maneu Marcos, Norbert Bilbeny, Armand Puig i Tàrrech, Lídia Pitarch, Beatriu Bilbeny de Fortuny i Ester Busquets Alibés.

El malestar en la turistificación - VVAA
El arte de ejercer la ciudadanía - VVAA
EN CONFLICTO - VVAA
PERQUÈ TOT ÉS DE TOTHOM - Vvaa
La opción por la guerra civil - VVAA
Colombia en disputa - VVAA
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!