joan-salvat-papasseit-poeta-amb-majuscula-9788412820416

Aquesta nova edició de la poesia completa de Joan Salvat-Papasseit té la intenció de posar en mans de lectors i lectores tots els seus poemes coneguts fins ara. Per a això, el seu curador, Jordi Martí Font, ha partit de cada una de les primeres edicions dels sis llibres de Salvat-Papasseit (Poemes en ondes hertzianes, L’irradiador del port i les gavines, Les conspiracions, La gesta dels estels, La rosa als llavis i el pòstum Ossa Menor). Alhora, el llibre també inclou una addenda amb 10 poemes escrits en català a diverses publicacions (El Dia, La Columna de Foc, L’Enemic del Poble i altres), 11 a L’Estat Català i 8 poemes escrits en castellà.

L’edició de Martí compta amb el pròleg que Joan Fuster va escriure el 1962 per a la primera edició de la poesia completa de Salvat publicada per l’editorial Ariel. I es tanca amb un epíleg escrit pels biògrafs de Salvat, Mei Vidal i Ferran Aisa.

El llibre porta per títol Joan Salvat-Papasseit, Poeta amb majúscula i està embolicat amb una nova edició del «Primer Manifest Futurista Català» creada per a l’ocasió pel dissenyador del llibre Gerard Joan. El volum és un clar exemple de com un mateix llibre pot tenir vocació de ser popular i esdevenir un objecte bell.

Joan Salvat-Papasseit és el poeta avantguardista més destacat de la literatura catalana de la primera meitat del segle XX. Poeta pobre, pobríssim, obrer i obrerista, va participar de les idees cristianes, socialistes, anarquistes i independentistes des de les trinxeres de la ploma i la tinta. És autor de sis llibres de poemes i altres amb textos de combat i infantils.

Edició a cura de Jordi Martí Font
Pròleg de Joan Fuster
Epíleg de Ferran Aisa i Mei Vidal

Mots propis - Joan Salvat Papasseit
BSO - Jordi Martí Font | Azagra & Revuelta
I el pit sospira i l'ànima es desvetlla - Josep M. Calaf Gestí
L'incendiari de mots - Joan Salvat-Papasseit
A Ovidi Montllor - AA. VV.
Els llocs, demà - Helga Simon Molas
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!