te-amargo-9788486469252

L'Escola Militar Centre Màrtir el Sheriff es va fundar el 14 de novembre de 1978, en els camps de refugiats saharauís de Tinduf, al sud d'Algèria, a 70 km de la frontera amb Mauritania.

L'objectiu principal de l'escola era la reinserció social i laboral dels militars ferits en el conflicte armat amb el Marroc que ja no podien assumir les seves responsabilitats en el camp de batalla, per a formar-los en diversos camps civils i gestionar millor la situació dels refugiats, aconseguint així professorat per a l'ensenyament, funcionaris per als ministeris o alcaldes per a Dairas.

Més tard, el 1994, després d'abandonar les armes i signar la pau amb el Marroc, no hi havia més ferits de guerra per formar en el camp civil, però sí moltes víctimes de mines a causa del Mur marroquí. Aquest últim és un conjunt de vuit murs defensius que van començar a construir el 1980 per separar el territori del Sàhara Occidental, amb una longitud de 2.720 km i on es calcula, actualment, que hi ha milers de mines sense localitzar.

La gent tendeix a associar la paraula màrtir amb persones que estan mortes. Jo en conec algunes que estan vives.

------

La Escuela Militar Centro Mártir el Sheriff se fundó el 14 de Noviembre de 1978, en los campos de refugiados saharauis de Tinduf, al sur de Argelia, a 70 km de la frontera con Mauritania.

El objetivo principal de la escuela era la reinserción social y laboral de los militares heridos en el conflicto armado con Marruecos que ya no podían asumir sus responsabilidades en el campo de batalla, para formarlos en diversos campos civiles y gestionar mejor la situación de los refugiados, consiguiendo así profesorado para la enseñanza, funcionarios para ministerios o alcaldes para Dairas.

Más tarde en 1994, después de abandonar las armas y firmar la paz con Marruecos, no habían más heridos de guerra que formar en el campo civil, pero sí muchas víctimas de minas debido al Muro marroquí. Este último es un conjunto de ocho muros defensivos que empezaron a construirse en 1980 para separar el territorio del Sáhara Occidental, con una longitud de 2.720 km y donde se calculan actualmente que hay miles de minas sin localizar.

 

 

Edició bilingüe català/castellà

Mar crítica - VVAA
Hiace - Gerard Horta y Dani Malet Calvo
Gaza no se calla, Gaza responde - Refaat Alareer | Laila El-Haddad
¿Quién arma a Israel? - Alejandro Pozo Marin
La resistencia civil palestina a la ocupación sionista (1917-2023) - Jesús Castañar Pérez
Palestina (e Israel) - Martín Alejandro Martinelli
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!