el-dia-de-les-oques-9788416828890

El 20 de novembre de 1984, Santi Brouard va ser assassinat a trets a la seva consulta de pediatria. El secretari de Seguretat de l’Estat espanyol, Julián Sancristobal, va donar l’ordre i els diners al policia Rafael Masa, el qual va pagar a Luis Morcillo i Rafael Sánchez Ocaña per l’assassinat. La mort de Santi Brouard va causar una gran commoció al País Basc. President d’HASI, membre de la mesa nacional d’Herri Batasuna, tinent d’alcalde de Bilbo, parlamentari, Santi Brouard va ser una figura destacada en diverses famílies polítiques del País Basc.

Aquest còmic recull aquestes i altres característiques més desconegudes del polític lekeitiarra, ja que també era un amic i metge proper, gran bromista, lector apassionat i amant de la llengua basca. Adur Larrea i Harkaitz Cano han aconseguit, a través de la ficció, recollir els fils de la vida i la mort de Santi Brouard, relligar l’acció pública i la vida privada, vincular el passat i el present, per a així, dibuixar el relat viu d’una època, els anys 80, que apareixen com a teló de fons.

Harkaitz Cano Jauregi (Lasarte, Guipúzcoa, 4 de agosto de 1975) es un escritor vasco que escribe fundamentalmente en euskera. Licenciado en Derecho, ha desarrollado una labor como escritor en géneros como el relato, la novela, la poesía, las crónicas y la literatura infantil y juvenil. En 1992 ganó el premio Imajina Ezazu Euskadi ("imagínate Euskadi"), en 1993 el premio Donostia Hiria ("ciudad de San Sebastián") y en 1998 el Premio Ignacio Aldecoa. Ha obtenido el Premio Euskadi de Literatura en dos ocasiones: en 2005 por Belarraren ahoa y en 2012 por Twist.

Per què tornaves cada estiu - Belén López Peiró
El porc del demà - VV. AA.
Tots els regnes de la terra - Daniel Bastús
Pequeña historia de Wandi y de cómo murió - Jesús Martínez
Cosechas - Gustavo Duch
Bye, bye Blondie - Virgine Despentes

subscríbete