economia-solidaria-i-ruralitats-9788418580567

Economia Solidària i Ruralitats - Recuperant sobiranies neix com una contribució divulgativa en el camí de la teorització i la visibilització de les iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) en entorns rurals. Municipis, ciutats, comarques i regions que reben els impactes de l’extractivisme del capitalisme urbanocèntric i, per defensarse, generen resistències molt necessàries per desenvolupar les sobiranies, com ara l’energètica, l’alimentària o la cultural.

Són geografies, persones i entitats marcades per la lluita per defensar la terra en indrets que pateixen el dèficit de serveis i infraestructures, però alhora són pols on es generen iniciatives econòmiques cent per cent ESS, malgrat a voltes no se les consideri o no s’hi considerin.

La coordinadora de la publicació, Carla Escarrà, ens convida a defugir la dicotomia entre «rural» i «urbà» i ens fa endinsar en un primer acostament teòric sobre l’ESS als entorns allunyats dels centres econòmics.

El llibre està escrit per diverses autores: Biolord; Comas, Laura; Escarrà, Carla; Gussinyer, Òscar; Homs, Pati; Muntanya, Marc August i Roca, Carla. Economia Solidària i Ruralitats és el 6è títol de la col·lecció EINES, impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Pol·len edicions sccl. La col·lecció neix com a instrument d’informació i coneixement per difondre l’Economia Social i Solidària a Catalunya, el seus reptes i les seves respostes. Perquè EINES ens recorda, divulgativament, que comencem a poder viure d’una altra manera.

Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Alerta greenwashing - Jaume Enciso
Objectiu Venus - VVAA
Agenda Pol·len 2024 - VVAA
L’expropiació de la ciutat popular - Marc Dalmau
ALIMENT - VVAA
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!