mexique-cat-9788494650796

El 27 de maig de 1937, en plena guerra civil, 456 fills i filles de republicans van embarcar en el transatlàntic Mexique, que va salpar des de Bordeus rumb a Mèxic. Estava previst que hi fossin durant tres o quatre mesos, però la derrota republicana i l’inici de la Segona Guerra Mundial van transformar el seu exili en definitiu.

Libros del Zorro Rojo recupera en aquest àlbum il·lustrat un cas real, esdevingut a Espanya fa just vuitanta anys, narrat des de la perspectiva d’un nen, una veu infantil carregada de matisos —entre ells, la incertesa, l’esperança i la innocència— que transgredeix l’eufemisme de «dany col·lateral». Una edició que també conta la història d’un vaixell, sabent que no existeix un registre de tots aquells que travessen cada dia l’oceà, traslladant a éssers humans que tenen dret a una vida digna sense que la terra es desfaci sota els seus peus.

La delicadesa del text, escrit per la guardonada María José Ferrada, s’uneix a la força expressiva de les il·lustracions d’Ana Penyas per retratar, d’una manera original i sincera, un viatge d’emocions molt proper a la sensibilitat infantil.

María José Ferrada Va néixer a Xile, el 1977. És llicenciada en Comunicació Social, va estudiar Lingüística aplicada a la Traducció a la Universitat de Santiago de Xile i varealitzar un Màster en Estudis Asiàtics a la Universitat de Barcelona. És autora de guions per curtmetratges, col·labora amb iniciatives literàries i teatrals i ha publicat diversos llibres infantils. Entre les seves obres destaquen El idioma secreto (Premi Orihuela), Niños (Premi Acadèmia Xilena de la Llengua pel millor llibre de literatura infantil publicat l’any 2013) i El Jardín (menció honorable en la categoria de Ficció a la Fira de Bolonya 2017).

Ana Penyas Va néixer a València (Espanya), el 1987. És diplomada en Disseny Industrial i graduada en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Va ser seleccionada per realitzar una residència artística a De Licerias (Oporto, 2015). Va rebre una menció especial a Iberoamèrica Il·lustra 2015 i va guanyar el VII Catàleg Iberoamericà Il·lustra el 2016. Aquest mateix any va rebre el Premi Internacional de Novel·la Gràfica Fnac-Salamandra Graphic.

Il·lustrat per Ana Penyas

Filósofos en libertad - Umberto Eco
Auca del noi català, antifeixista i humà - Pere Català i Pic | Josep Obiols
Després de les onades - Sandrine Kao
I ara, on soc? - Shinsuke Yoshitake
Jim - François Schuiten
Soy leyenda - Richard Matheson
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!