al-fons-de-la-memoria-de-deu-9788419515100

La vaga de la indústria metal·lúrgica asturiana va ser una de les més llargues –des del novembre de 1932 a l’agost de 1933– i amb més seguiment de tots els temps. Milers de famílies van enfrontar-se amb coratge a la misèria i la ruïna en què es van veure immerses. Aquesta és la història d’una d’elles.

Oblidats Al fons de la memòria de Déu és on semblen estar els obrers en vaga. I així ho explica, amb cruesa i la saviesa proverbial que neix del dolor i la gana, un nen que sobreviu a l’angoixa d’aquells dies acompanyat de la lectura de Moby Dick. L’aferrissada persecució del gran monstre blanc servirà al narrador com a metàfora per intentar comprendre l’ànima de la lluita obrera.

Xurde Álvarez s’empara en el seu domini del llenguatge poètic per retratar la resistència obrera més obstinada davant la fam, el dolor i la misèria més atroces.

Xurde Álvarez (Sama de Llangréu, Astúries, 1973) Poeta, narrador i autor teatral guardonat amb el Premi de Teatre de l’Acadèmia de la Llengua Asturiana. Xurde Álvarez és autor de quatre poemaris, tres novel·les i una obra de teatre. Ha participat, a més, en antologies conjuntes i col·laborat en revistes i publicacions com ara Literatura, Lletres Asturianes o La ratonera. Tota la seva producció literària és en asturià. La seva darrera novel·la, Una casa, ha tingut un gran seguiment i repercussió mediàtica, i fins ara se n’han exhaurit les tres primeres edicions.

La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Union Street - Pat Barker
A FINALS D'ESTIU - Magdalena Blaževic
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!