germana-al-marge-9788419719409

En aquesta col·lecció de quinze assajos i discursos, Lorde aborda el sexisme, el racisme, la discriminació per edat, l’homofòbia i la classe social, i proposa la diferència social com a vehicle per a l’acció i el canvi. La seva prosa és incisiva, indestructible i lírica, i reflecteix la lluita, però, en última instància, ofereix missatges d’esperança. Aquests escrits històrics són, en paraules de la mateixa Lorde, una crida a «no tancar mai els ulls al terror, al caos que és negre que és creatiu que és femení que és fosc que és rebutjat que és desordenat que és…».

Escrits entre el 1976 i el 1984 donen un exemple clar de la personalitat literària i filosòfica d’Audre Lorde. Aquests assajos exploren i il·luminen les arrels del desenvolupament intel·lectual de Lorde i la seva preocupació arrelada i antiga per les formes d’augmentar l’autonomia de les escriptores pertanyents a minories i l’absoluta necessitat d’explicar el concepte de diferència –diferència segons el sexe, la raça i la situació econòmica.

Audre Geraldine Lorde (1934 - 1992) va ser una escriptora i activista multifacètica. Autoidentificada com «una guerrera poeta feminista negra i lesbiana», Lorde va escriure per empoderar les seves lectores i lectors pertanyents a categories marginalitzades pel capitalisme, el racisme i l’heterosexisme. La seva obra fonamental és Germana al marge, un llibre d’assajos que conté diversos dels seus textos més influents de les lluites contra el racisme, el masclisme i l’opressió heteronormativa. Aquests són els textos «No hi ha jerarquies a l’opressió» i «Les eines de l’amo no destruiran la casa de l’amo». La seva poesia fecunda i combativa també l’ha posicionat com una intel·lectual de dimensió universal, amb 18 llibres publicats.

Pròleg de Cheril Clarke
Epíleg de Basha Changue i Esther (Mayoko) Ortega

ZAMI - Audre Lorde
Los diarios del cáncer - Audre Lorde
El feminisme o la mort - Françoise D'eaubonne
Abolir la família - Sophie Lewis
Alternatives a la presó? - Michel Foucault
Les guerrilleres - Monique Wittig
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!