ni-a-dalt-ni-a-baix-9788419719089

El terme classe professional-directiva fa referència a una classe social dins del capitalisme que, en controlar els processos de producció i ocupar una posició gerencial superior a la de la resta de treballadors, no és ni proletària ni burgesa. Concebut com “la nova classe” pels científics socials crítics a la dècada de 1970, aquest grup de professionals de classe mitjana es distingeix d’altres classes socials per la seva formació i educació, típicament títols universitaris, o per ocupacions que tenen una influència en la societat que, altrament, estaria disponible només per als empresaris i propietaris del capital.

Aquest llibre radiografia una classe amb ingressos per sobre de la mitjana del seu país, el seu poder en la presa de decisions crucials per al futur de la societat i la manera com s’ha convertit en part de la classe dominant sense ni tan sols ser-ho.

Barbara Ehrenreich (1941-2022) va ser assagista i activista social nord-americà. Des del 1991 fins al 1997 va ser columnista habitual a la revista Time i va escriure per a publicacions com The New York Times, Mother Jones, The Atlantic Monthly, Z Magazine, entre d’altres. Des d’agost de 2005 va escriure per al diari The Progressive.

John Ehrenreich (Filadèlfia, 1943) és un autor, acadèmic i psicòleg clínic nord-americà que ha publicat llibres sobre política sanitària, política humanitària, història dels EUA i política social nord-americana. És conegut per haver desenvolupat (amb la seva dona, Barbara Ehrenreich) la idea del «complex mèdic-industrial» i el concepte de «classe professional-directiva».

Pròleg de Laure Vega

Ni arriba ni abajo - Barbara Ehrenreich | John Ehrenreich
Lenin - Maksim Gorki
Abolir la família - Sophie Lewis
Gegants de barri - Manuel Delgado
Que em portin al circ! - Marta Vigo Mitjans
Qüestió meridional - Antonio Gramsci
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!