tot-el-poder-per-als-soviets-9788418705694

En una carta al marxista rus P. B. Axelrod del 16 d’agost de 1897, un jove Lenin de 27 anys exposava: «No hi ha res que desitgi tant, ni en què hagi somniat tant, com poder escriure per als obrers.» Lenin és un dels pensadors marxistes que més ha influït en les organitzacions comunistes d’arreu del món. Principal líder de la insurrecció d’octubre de 1917, també va ser el màxim dirigent del primer estat socialista sorgit arran de la revolució soviètica. Però cent anys després de la seva mort, i en el context dels Països Catalans, l’obra de Lenin ens pot interpel·lar d’alguna forma? De quina? Encara parla de nosaltres, la classe treballadora?

Aquest volum és una introducció al pensament de Lenin a partir d’una selecció dels seus escrits que abasta pràcticament tota la seva vida política. Uns textos que situen els grans temes de debat sobre els quals va teoritzar, així com alguns de més desconeguts: la necessitat d’un partit obrer, els mètodes per desenvolupar la revolució i el paper dels soviets, els reptes i les dificultats per a la construcció de l’estat socialista, la qüestió nacional, l’imperialisme, la situació de la dona, el fet religiós, l’emigració, el parlamentarisme, o l’educació i la cultura.

Tot el poder per als soviets! serveix per explicar, reformular i reprendre el llegat de l’ambició revolucionària de Lenin, que els enterramorts del capitalisme no han aconseguit soterrar un segle després de la seva mort.

Lenin, (Simbirsk, 22 d'abril de 1870 - Gorki Leninskie, 21 de gener de 1924), pseudònim de Vladímir Ilitx Uliànov, fou un activista revolucionari i pensador rus. Líder del sector bolxevic del Partit Obrer Socialdemòcrata Rus (POSDR), va ser el primer dirigent de la Unió Soviètica.

Pròleg Manel López Esteve

Nascuts per vèncer - Arran
Deu mites sobre Israel - Ilan Pappé
Món de bojos - Micha Frazer-Carroll
Apòstols i mercaders - Pere Foix Cases
L’abolició de la família - M. E. O'brien
Les forces motrius de la revolució - Joaquim Maurín
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!