de-les-col-lectivitzacions-a-l-ecosistema-cooperatiu-9788418580970

El 2024 farà 120 anys del sorgiment de la primera cooperativa de consum santcugatenca. Tot i que dir que l’Economia Social i Solidària de Sant Cugat té gairebé un segle i quart d’existència seria un anacronisme, és cert que el naixement de la Cooperativa La Fraternidad el 1904 és el precedent històric més llunyà. Durant aquest temps, la mirada cooperativa i comunitària ha viscut alt-i-baixos i un llarg camí pel desert durant la dictadura franquista.

Actualment arriba a un moment més bé dolç i encoratjador, no només pel creixement del model i la intercooperació sinó perquè en un moment de crisis múltiples –social, econòmica, sistèmica i ambiental–, l’Economia Social i Solidària es postula com a model de transformació del sistema cap a una economia més sostenible en tots els sentits: ambiental, econòmic, de cures, vital...

De les col·lectivitzacions a l’Ecosistema cooperatiu és un repàs al passat i al present per a construir un futur. Un futur per i des de Sant Cugat on l’Economia Social i Solidària i té un paper cabdal.

Jordi Pascual Mollá Periodista i cap de redacció d’elCugatenc. Col·laborador de Catalunya Metropolitana, Dialogal, Ràdio Floresta, Cugat Mèdia i altres mitjans locals. Implicat a la Politja, pol cooperatiu de Sant Cugat, i a la Universitat Internacional de la Pau. És l’autor del llibre De les col·lectivitzacions a l’ecosistema cooperatiu. Història de l’Economia Social i Solidària a Sant Cugat del Vallés.

Kobane Calling (en català) - Zerocalcare
Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Objectiu Venus - VVAA
EROSIONANT MURS - Pablo Hasél
ALIMENT - VVAA
VOCES DESDE LAS ECONOMÍAS FEMINISTAS - VVAA
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!