globalitzacio-9788486540562

Ens apropàvem als temps actuals, a l'època de la mundialització més bestial i absoluta del capital i de l'imperialisme (alguns li diuen, en expressió errada, la «globalització»). Davant aquesta situació Arturo Van den Eynde escriu Globalització: la dictadura mundial de 200 empreses. Les preocupacions socials i col-lectives de les organitzacions marxistes, independentistes i antisistema eren sovint ridiculitzades. Els grups i partits que encara resistien la gegantina onada d'oportunisme que tot ho envaïa (barroeres lluites pel poder, per la poltrona, per la nòmina institucional deixant de banda dècades d'història de lluita esquerrana) eren presentats sovint com a utòpics o, més d'una vegada, com a actius "agents de la dreta", il·luminats que no tocaven amb els peus a terra.

Artur van den Eynde (Santander, 1945 – Barcelona, 4 de març de 2003), conegut com a Aníbal Ramos , fou un polític espanyol. Va abandonar Santander per estudiar arquitectura a Madrid, primer, i a Barcelona, després. A la Universitat de Barcelona participà en la fundació del Sindicat Democràtic d'Estudiants (SDEUB), que desafiava el sindicalisme únic i vertical falangista. Arran d'aquesta experiència s'integrà en el Front Obrer de Catalunya (FOC). Quan el Front es dissolgué, passà al grup "Comunisme", que aplegava bona part del trotskisme català. Havia entrat en contacte amb el trotskisme francès a principis dels anys 1970 i l'impactà les experiències dels trotskistes polonesos, hongaresos i txecs.
El 1974 participà en la fundació del Partido Obrero Revolucionario de España (PORE). El 1980 escrigué Anticarrillo, on denunciava l'actitud de l'eurocomunisme espanyol durant la reforma post-franquista. Col·laborà activament amb els nuclis trotskistes clandestins vinculats a la lluita obrera del sindicat polonès Solidarnosc. El 1984 reprengué l'anàlisi marxista de la transició espanyola amb Ensayo General. Dirigí la revista electrònica "Sin Muro". Provà de vincular el moviment trotskista amb el moviment anti-mundialització i el Fòrum Social Mundial (FSM).

http://www.edicions1984.cat

LA HISTÒRIA D'EN SHUGGIE BAIN - Douglas Stuart
Espais del capitalisme global - David Harvey
La Convivencialidad - Ivan Illich
Los límites del capital - David Harvey
Homo Movens - Josep Burgaya
Tecnofeudalismo - Cédric Durand
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!