refugiats-climatics-9788417925338

Miguel Pajares s’endinsa en el dilema sobre la consideració de refugiades de les persones expulsades dels seus països pel canvi climàtic.

Inicia el llibre amb dos capítols sobre la crisi climàtica que responen fins i tot a les més feroces teories negacionistes. La seva anàlisi també indigna per la inacció dels nostres governs que des de fa dècades coneixen la situació i han actuat de manera irresponsable. Les conseqüències devastadores ja es comencen a produir en els països pobres, tot i que la principal causa és la sobreproducció i el sobreconsum dels països rics. La Covid-19 ens ha mostrat el vulnerables que som. No obstant això, l’amenaça que ha suposat està en una escala molt inferior a la que representa el canvi climàtic.

L’autor ens amplia els detalls de la catàstrofe per diverses regions de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina, i analitza els desplaçaments humans que produirà. Refugiats climàtics exigeix canvis en les polítiques globals que no depenguin de lobbies ni multinacionals, i formula propostes tant per a la lluita contra el canvi climàtic, com per a la gestió de les migracions.

COM SER ANTIRACISTA - Ibram X. Kendi
PER QUÈ LES DONES SALVARAN EL PLANETA - Diverses autores
LA PREGÀRIA DE TXERNÒBIL - Svetlana Aleksiévitx
LA CULTURA DEL ODIO - Talia Lavin
ECOLOGÍA Y CIENCIA SOCIAL - Manuel Sacristán
AUSENCIAS Y EXTRAVÍOS - Yayo Herrero

subscríbete