l-ultim-marx-9788416855940

«L’obra de Marcello Musto és essencial per a la seva anàlisi de la vida i el pensament de Marx. En aquest cas, els manuscrits antropològics, els estudis sobre la transformació de la propietat i la crítica del colonialisme escrits en aquest període són impressionants. Musto ens agafa de la mà i ens convida a descobrir un nou Marx» —Antonio Negri

«Aquest volum és una contribució cabdal a l’estudi de Marx i el pensament revolucionari. Excel·lentment escrit, construït mitjançant l’examen minuciós de milers de pàgines d’escrits i notes inèdits de Marx, aquest llibre representa una contribució molt oportuna al ressorgiment contemporani de Marx. És un regal per a tants i tants que encara s’adrecen a Marx cercant-hi inspiració política» —Silvia Federici

En els darrers anys de la seva vida, Karl Marx va expandir la seva recerca cap a noves direccions; va estudiar les descobertes antropològiques més recents, va analitzar les formes comunes de propietat en les societats precapitalistes, va donar suport al moviment populista rus i va expressar crítiques a l’opressió colonial a l’Índia, Irlanda, Algèria i Egipte.

Amb L’últim Marx, Marcello Musto reivindica una revaloració de les últimes obres del pensador i posa en valor els escrits inèdits o anteriorment negligits. Aquest volum convida els lectors a reconsiderar la crítica de Marx al colonialisme europeu, les seves idees sobre les societats no occidentals i les seves teories sobre la possibilitat d’una revolució en països no capitalistes.

D’aquesta manera, Musto esmena dues de les principals interpretacions errònies de l’obra de Marx: que els darrers anys de la seva vida havia deixat d’escriure, i que era un pensador eurocèntric, fixat únicament en el conflicte de classes. En els últims manuscrits, quaderns i cartes se’ns revela un autor clarament diferenciat del que representaven tant els seus crítics com els seus seguidors contemporanis.

THE MARX REVIVAL - Marcello Musto
De regreso a Marx - Marcello Musto
Tot el poder per als soviets! - Vladímir Ilitx Lenin
L’abolició de la família - M. E. O'brien
Les forces motrius de la revolució - Joaquim Maurín
MIRALLS DE MOSCOU - Louise Bryant
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!