la-mare-9788419515032

La mare és l’obra més coneguda de Maksim Gorki, un dels grans exponents del Realisme Soviètic i, sens dubte, una referència literària imprescindible.

Rere la mort d’un marit obrer que la martiritzà física i anímicament, la Pelagueia pren consciència de les inclinacions polítiques del seu fi ll Pàvel, líder socialista a la fàbrica on treballa.

Amb el període de gestació de la Revolució Russa com a escenari, La mare construeix un retrat extremadament humanista del creixement de la consciència social i política. Des de la submissió més absoluta i el rebuig inicial per les idees del fi ll, fi ns a la implicació progressiva en les activitats del partit i la defensa activa dels oprimits.

La revisió que ha fet Arnau Barios de la traducció de Josep M. Güell, juntament amb el pròleg de Núria Bendicho, fan d’aquesta edició del clàssic de Gorki, una obra de plena actualitat.

«L’obra de Gorki és una galeria de retrats del poble rus.» —Armin Knigge, professor emèrit de Filologia Eslava a la Universitat de Kiel

Maksim Gorki (Nijni Nóvgorod, 1868 – Moscou, 1936) Novel·lista, dramaturg i assagista soviètic considerat un dels fundadors del Realisme Socialista. Va ser nomenat cinc vegades per al Premi Nobel de Literatura. Maksim Gorki va escriure de forma incessant, i visqué la literatura més com un acte moral i polític que com una pràctica estètica. Aquesta implicació en el canvi polític i social del país –va ser molt actiu en l’emergent moviment marxista– l’obligà a viure exiliat durant bona part de la vida. El conjunt de la seva obra –centrada en la fe en el valor intrínsec i el potencial de la persona– retrata la vida en els estrats més baixos de la societat revelant-ne les privacions, humiliacions i brutalitat, però també la vitalitat humana.

Rebeldes y vagabundos - Maksim Gorki
La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!