mots-propis-9788412820409

Amb el títol de Mots-propis, Salvat-Papasseit va publicar a Un Enemic del Poble un total de 118 textos en els tres anys que va sortir la revista, de 1917 a 1919. Però el llibre que els havia de recollir tots, malgrat comptar amb un pròleg de Josep M. De Sucre i una portada obra de Torres-García, no va arribar a sortir com a conseqüència de l’extrema pobresa en què vivia Salvat. Ell mateix va deixar escrit que va fer-ne dues correccions però que no va aconseguir reunir les diners per publicar-lo. L’any següent, sortiria el seu primer llibre de poemes i aquests textos aforístics de pensament no van ser publicats, tot i que no tots, fins que l’any 1975, J. M. Sobré en va recollir la majoria en un volum.

L’any 2006, amb la publicació de l’obra completa de Salvat per part de Carme Arenas es van reunir tots i fa deu anys l’editorial Roure en va fer una primera edició completa tot i que difícil de trobar i que no incloïa cap explicació sobre què era aquell llibre. Ara, us presentem Mots-propis tal com el va pensar Salvat, amb un pròleg explicatiu de Jordi Martí Font i il·lustracions per a cada text d’Amat Pellejà.

Joan Salvat-Papasseit és el poeta avantguardista més destacat de la literatura catalana de la primera meitat del segle XX. Poeta pobre, pobríssim, obrer i obrerista, va participar de les idees cristianes, socialistes, anarquistes i independentistes des de les trinxeres de la ploma i la tinta. És autor de sis llibres de poemes: Poemes en ondes hertzianes, L’irradiador del port i les gavines, Les conspiracions, La gesta dels estels, La rosa als llavis i Ossa Menor. A més, va escriure textos de combat recollits en el volum Fum de fàbrica i textos infantils recollits en el llibre Els nens de la meva escala.

Edició i introducció: Jordi Martí Font
Pròleg: Josep M. De Sucre

Joan Salvat-Papasseit, poeta amb majúscula - Joan Salvat Papasseit
L'anarquisme contra la dictadura franquista - Ferran Aisa
MARÇÀ, CULTURA DES DEL CONFINAMENT - Joaquim Nolla Aguilà
EL COLÓS DE L'ANARQUISME - Salvador Seguí
Rafael Farga Pellicer (1844-1890) - Manuel Vicente Izquierdo
I el pit sospira i l'ànima es desvetlla - Josep M. Calaf Gestí
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!